Culinary|16.11.2018|13:20
Šošovicová polievka s klobáskou

Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Potrebujeme

Staroslovanská klobása Mecom
Šošovica
Mrkva
Petržlen s vňatkou
Soľ, korenie

Postupujeme

Šošovicu namočte do vody aspoň dve hodiny vopred. Bude chutnejšia a polievka sa rýchlejšie uvarí. Ak je šošovica namočená, najskôr si nakrájame mrkvu, petržlen a klobásu, všetko dáme do hrnca s vodou, pridáme šošovicu a varíme približne hodinu. Následne ju dochutíme koreninami podľa vlastnej voľby, najlepšie sa však do nej hodí len klasická kombinácia soľ a korenie. Pre dozdobenie môžete opražiť pár krúžkov klobásky a trošku výpeku naliať do polievky. Podávať ju môžete čistú, prípadne so smotanou alebo dozdobenú petržlenovou vňaťou.

 

foto: Mecom

 
 
 
Stiahni si aktuálne číslo magazínu WomanMan